ICSI

Onderaan vindt u de beschikbare embryos.

ICSI Mogelijkheden

Na jarenlang enthousiast fokken en het opvolgen van de sport, hebben wij gemerkt hoe snel alles evolueert. Kijk maar eens naar een video van slechts 10 jaar geleden… Wij verwachten ook dat de paarden sneller worden en voorzichtig zijn aangezien het hindernis materiaal steeds lichter en hoger wordt.

Wij zijn ons dus zeer bewust dat het fokken van een toekomstig Grand Prix paard steeds moeilijker zal worden, want goed is niet goed genoeg meer. Daarom hebben wij een zeer selectieve groep van fokmerries samengesteld, die volgens onze normen meer dan waardig zijn om de vernieuwde ICSI techniek op toe te passen.

Wat betekent ICSI?

Intracytoplasmatische sperma-injectie of ICSI is een vernieuwde techniek van medisch geassisteerde voortplanting waarbij één spermacel rechtstreeks wordt ingebracht in een eicel, dus een kunstmatige bevruchting.

Deze techniek biedt de mogelijkheid om de genen van toppaarden te kruisen met elkaar. Zo wordt er gebruik gemaakt van sperma van exclusieve hengsten in combinatie met de beste merriebloedlijnen ter wereld. Het daarbij ontwikkelde embryo wordt vervolgens ingevroren en later geplaatst in een draagmerrie.

Inplanting in draagmoeder

We werken nauw samen met een gespecialiseerd centrum waar de diepvries embryo’s kunnen ingepland worden in een draagmerrie. De opvolging van deze service bieden wij ook aan op aanvraag.

Verzekering

Via Catherine de Buyl Horse Insurance is het mogelijk om jouw embryo te laten verzekeren. Deze verzekering dekt de dracht garantie, abortus en sterfterisico tot 120 dagen na de geboorte. Ook de opstart van deze service kunnen wij aanbieden op aanvraag.

Opfok

Van zodra de draagmerrie drachtig bevonden is na 45 dagen, heeft u de keuze om de merrie op te halen of ze bij ons in opfok te plaatsen. Onze opfokmogelijkheden bieden zowel het afveulenen als het opfokken van de eerste levensjaren.

Aankoopmogelijkheden

Bij het aankopen van ICSI embryo bieden we u onderstaande mogelijkheden:

  • Optie 1: U betaalt eenmalig een aankoopbedrag voor het diepgevroren embryo. Bij deze optie heeft u de mogelijkheid om het embryo door ons te laten inplanten en op te volgen of het embryo kan verstuurd worden naar waar u wenst. Ook heeft u vrijblijvend de mogelijkheid om deze optie uit te breiden met een verzekering.
  • Optie 2: U betaalt in twee schijven het aankoopbedrag van het diepgevroren embryo. Bij deze optie bent u verplicht om het embryo door ons te laten inplanten en op te volgen. Alle kosten van inplanting zijn inbegrepen in de prijs, de huur van € 2800 van de draagmerrie is niet inbegrepen. Ook heeft u vrijblijvend de mogelijkheid om deze optie uit te breiden met een verzekering.
  • Optie 3: U betaalt eenmalig een aankoopbedrag voor het ingeplante embryo in een draagmerrie van al minimaal 45 dagen dracht. Prijs enkel op aanvraag. Deze optie is slechts bij enkele combinaties beschikbaar. Ook heeft u vrijblijvend de mogelijkheid om deze optie uit te breiden met een verzekering.

Hieronder vindt u een lijst met onze merries en de beschikbare embryos.

1. Gagnante de Muze: First dam is the legendary “Fragance du Chalus”

(Querlybet Hero x Fragance du Chalus)

Langs vaderzijde zien we Querlybet Hero die zelf op het allerhoogste niveau sprong. Draagt de genen van Baloubet du Rouet in combinatie mat Narcotique de Muze II en dan rechtstreeks Querly Chin.

Langs moederzijde zien we Fragance du Chalus 1 van de beste stammoeders ter wereld en hier rechtstreeks de moeder van Gagnante de Muze. Enkele van de opmerkelijke broers en zussen van Gagnante de Muze zijn:

Mylord Carthago 1m60, Arc en Ciel 1m60, Vodka Orange 1m60, Bamako de Muze 1m60, Norton d’Eole 1m60, ….

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie

2. Welfe van de Heffinck: “Kinette damline” with sport offspring

(Heartbreaker x Pachat II)

Door de moderne look en bloederige uitstraling kan Welfe van de Heffinck niet wegsteken dat ze een dochter is van de legendarische Heartbreaker. Heartbreaker, u allen bekend door zijn ongelooflijk sport palmares en zijn enorme stempel op de moderne fokkerij.

Langs moederszijde zien we dan weer de “Kinnete” stam. Die heel wat sportpaarden bracht o.a.: Quelle Home vd Heffinck 1m60, Grand Cru vd vijf Eiken 1m60, CP Aprilla 1m60, Its Lotto 1m60,….

Zelf is Welfe van de Heffinck al moeder van twee 1m60 paarden en een 1m50 paard.

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie

3. Parise van ‘t Roosakker: “Usha van ‘t Roosakker” damline

(Quickly de Kreisker x Echo van ‘t Spieveld)

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie

4. Demoiselle de la Pomme: Sport mare and sister to 2x 1m60 horses. Qerly Chin damline

(Erco van ‘t Roosakker x Darco)

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie

5. Jirca van Klapscheut: Dam and full brother compete on 1m60 level.

(Radco x Thunder vd Zuuthoeve)

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie

6. Cordiana Hero Z: Daughter of “Gatoucha van ‘t Roosakker”, the legendary “Usha” line

(Cornet Obolensky x Diamant de Semilly)

Cordiana Hero Z, is een halfzus van Tinkoucha Hero Z (CSI 1m60 - Leonie Peeters), Attoucha Hero Z (CSI 1m45 - Piergiorgio Bucci), Kastello (CSI 1m45 - Natalia Stefańska) and Alana Hero Z (CSI 1m45 - Melanie Gelin).

Grootmoeder Gatoucha van ’t Roosakker sprong zelf op 1m50 niveau onder het zadel van Michael Korompis en is een dochter van Atoucha van ’t Roosakker. Deze Atoucha is dan weer de moeder van Electra van 't Roosakker (CSI 1m60 - Jos Lansink), Horpleasure van 't Roosakker (CSI 1m60 - Écurie Bouhana) en vele andere…

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie

7. Jenna van ’t Meulenhof: Full sister of Emerald

(Diamant de Semilly x Carthago)

In de stamtafel van Jenna van ’t Meulenhof prijkt Diamant de Semilly als vader. Diamant en zijn ruiter Eric Levallois leverden belangrijke bijdragen aan de successen van het Franse team.

Met Jenna van ’t Meulenhof krijgt men de unieke kans om een volle zus te kopen van de internationale springcracks Emerald van ’t Ruytershof en Diamanthina V/H Ruytershof (BWP-prestatiestam 69). Harrie Smolders verzamelt met de BWP-elitehengst Emerald tal van zeges en ereplaatsen tijdens internationale vijfsterrenjumpings, GCT-wedstrijden, wereldbeker- en landenproeven. Emeralds volle zus Diamanthina kan prat gaan op een rijk gevuld internationaal sportpalmares Diamanthina is de moeder van twee goedgekeurde BWP-hengsten (Kentucky van ’t Ruytershof (in 2013) en Le Blue Diamand van ’t Ruytershof (in 2014)) en de grootmoeder van de goedgekeurde BWP-hengst Jilbert van ‘t Ruytershof. Fragile van ’t Meulenhof, een halfzus van Jenna, wordt op internationale springconcoursen uitgebracht alsook Ilusionata van ’t Meulenhof, eveneens een halfzus van Jenna, konden we dit jaar al in de hoge springsport aan het werk zien.

Pedigree:
Hippomundo
Horsetelex

Beschikbare ICSI embryo's
Paard informatie